Speideraksjonen 2013, hvordan gikk det med innsamlingen?

Sætre-speiderne samlet inn 18.000 til Myanmar

Sætre-speiderne har solgt vafler, samlet flasker, vasket hus, hatt kakelotteri, arrangert aktiviteter i havna og til sammen fått inn imponerende 18.724 kroner. Pengene går til skolebarn i Myanmar.

Sammen med Flyktninghjelpen bidrar Sætre speidergruppe til at flere barn som bor i områder der mennesker er internt fordrevne av konflikter får skolegang. I Myanmar er mange av skolene bygd av lokalsamfunnet selv, uten statlige midler. Skolene er derfor for små, mangler vann, sanitæranlegg og andre fasiliteter som de bør ha. Det er behov for flere, nye skoler, slik at mange flere barn får mulighet til å gå på skolen.

– Jeg er imponert over speidernes innsats. Vi samlet riktignok inn mer i fjor, 22657 kroner, men det tror jeg henger sammen med at det er forberedelser til NM og en svært travel vår i år. Sett i lys av det, er over 18.000 kjempebra!, sier Marte Ramborg.

Det var Falk som gikk av med seieren og samlet inn mest penger i år, 3437,50 (selv om 50-øringer er gått ut…). Premien er tur til Tusenfryd for hele Falk-patruljen – gratulerer!

1. Falk: 3437,50

2. Badegakk: 3325

3. Flokken 2790

4. Bamsemums 2034

5. Tigergutt 1902

6. Ørn 1825

7. Skorpion 1322

8. Blekksprut 1322

9. Sau 767

Myanmar er et land i endring. Landet har vært under militært styre siden 1962, men våren 2011 kom en ny regjering med sivilt mandat til makten gjennom valg, og det er mange positive prosesser på gang. Også Norge støtter opp om den positive utviklingen i landet, og har slettet Myanmars gjeld til den norske stat på 3,2 milliarder kroner.

Fortsatt utfordringer i Myanmar

Samtidig med de nye, positive endringene, står Myanmar overfor betydelige utfordringer. Fortsatt er landet preget av væpnet konflikt, spesielt i områdene hvor etniske minoriteter bor. Her har det vært konflikt siden Myanmar fikk sin uavhengighet i 1948. Disse konfliktene har ødelagt livene til millioner av mennesker og drevet over 500 000 på flukt fra hjemmene sine.

– Speidernes innsats under Speideraksjonen er viktig for Flyktninghjelpens arbeid i Myanmar. Det er fortsatt mange barn som ikke har tilgang til skole. Med speidernes bidrag kan Flyktninghjelpen bygge flere skoler, og slik bidra til at barn og unge får en tryggere fremtid gjennom utdanning, sier Elisabeth Rasmusson, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Sætre-speiderne har vært med på Speideraksjonen hvert år.

– Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet, og gjennom Speideraksjonen viser speiderne sitt engasjement i praksis, sier Georg Smedhus i Sætre speidergruppe.

Se også bilder av noen av medlemmene Falk.