Mer info om hendelsen med Pingvin

Vi hører på tilbakemeldinger hjemmefra at flere ut fra medieoppslag har oppfattet situasjonen rundt Pingvin som langt med dramatisk enn den var. Vi vil derfor gjerne komme med noen fakta.

Det var hele tiden meningen at de skulle overnatte ute og de hadde utstyr for det.
Speiderne var aldri i fysisk fare og de har ingen skader. Alle er nå i god form og 3 av 4 valgte alt i dag å bli med opp på Prekestolen.

Det som skjedde var at de i tett tåke overså et kryss der stien delte seg. De fortsatte en sti som gikk litt lenger nord enn den de skulle gå. Denne fortsatte de i flere timer da tåken gjorde at de ikke så på terrenget at de gikk feil. Samtidig kom det mye regn i området.

Når de skjønte at de var på feil kurs slo de leir. Det var alt beregnet at de skulle sove ute, så de hadde nok mat og sovepose. De hadde også tau og presenning til å bygge skjul med.

Patruljen ringte så leder for å si fra om situasjonen.

Det ble satt i gang søk umiddelbart når de ringte, men siden de hadde gått feil sti en stund ble de ikke funnet med en gang. Når været lettet kom det opp helikopter i området og de ble da raskt funnet. Patruljen hadde da vært i campen sin over 10 timer, det meste av tiden i soveposer. Ventetiden hadde de brukt på middag og på å hvile / sove. De hadde også flere ganger kontakt med oss og redningsledelsen via telefon. Patruljefører Matilda fordelte oppgaver mellom dem fortløpende og gjorde en flott jobb.

Når helikopteret kom ble de fløyet til en nærliggende parkeringsplass og kjørt ned til leiren der de fikk dusje og sove. Legen på redningshelikopteret konstaterte umiddelbart at de ikke hadde noen skader, så det var ikke behov for noe medisinsk assistanse.

Ingen av speiderne ville avbryte leiren.

Dette var altså ingen situasjon der liv og helse var i nærheten av å være i fare. Patruljen var utstyrt for å sove ute, og hadde mat igjen for lang tid når de kom ned. Samtidig fikk vi en god test på at den opplæring vi gir virker og at de taklet situasjonen godt.

Det var over 8000 speidere ute, og at noen kommer ut av kurs kan skje selv om det hverken er hyggelig eller ønskelig. Det hele var altså langt mindre dramatisk enn det kan se ut som i media:)

Vi tar hele tiden sikkerhet på alvor. I speideren får barn testet og utviklet seg i rammer der de kan få prøvelser og oppleve tøffe ting. Samtidig er det i rammer der liv og helse ikke settes i fare!

Ønsker noen mer fakta om dette så ring Georg på 970 63 808.