Nesten 20.000 til Speideraksjonen!

19.732 kroner til Speideraksjonen!

Sætre-speiderne har solgt vafler, samlet flasker, vasket hus, hatt kakelotteri, bakt cupcakes og til sammen fått inn imponerende 19.732 kroner. Pengene går til Flyktningehjelpens arbeid for barn og unge på flukt.

Dette er imponerende innsats, takk til alle speidere som bidro!!

Det var patruljen Ørn som samlet inn mest penger i år, 5032 kroner. Premien er tur til Tusenfryd for hele Ørn-patruljen – gratulerer – og takk til Tusenfryd for billetter! På andreplass kom Ku, som samlet inn 4252 kroner, også imponerende.

Over 22 millioner barn er på flukt fra krig og konflikt i verden i dag. Hver dag drives flere på flukt, blant annet på grunn av krigen i Syria. Halvparten av alle barna i verden som ikke går på skole, oppholder seg i krig- og konfliktområder. Flyktningehjelpen arbeider for barn på flukt i 25 land, og får hjelp av speidere fra hele Norge.

Sætre-speiderne har vært med på Speideraksjonen hvert år.

– Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet, og gjennom Speideraksjonen viser speiderne sitt engasjement i praksis, sier Georg Smedhus i Sætre speidergruppe.

Resultat:

Ørn: 5032

Ku: 4152

Hybekaninene: 2732

Blekksprut: 1855

Dovendyr: 839

Nemo: 221

Flokken: 4901